POČETKOM SRPNJA

Gala koncert Ive Gamulina Giannija u Klovićevim dvorima

12.06.2019 u 16:27

Bionic
Reading

Cijenjeni tenor Ivo Gamulin Gianni najavljuje svoj koncert 'Belcanto pod zvijezdama' u Klovićevim dvorima 5. srpnja gdje će mu se pridružiti zanimljivi gosti

Svakoga ljeta na bogatoj se zagrebačkoj koncertnoj sceni izdvoji onaj jedan glazbeni događaj koji interes publike uskovitla kao oluja prašinu s vrućeg gradskog asfalta. Ovoga ljeta ta čast pripada gala koncertu „Belcanto pod zvijezdama“ cijenjenog tenora Ive Gamulina Giannija koji će se održati 5. srpnja pod čarobnim nebom Klovićevih dvora, a dio je koncertnih večeri 'Zagrebačke obljetnice' u organizaciji Klovićevih dvora, stoji u priopćenju.

Ovaj umjetnički događaj sezone uveličati će Giannijevi dragi gosti - tri briljantne sopranistice Mima Karaula, Mia Domaćina Topalušić i Ana Zebić Kostel ujedinjene pod nazivom 'One', ženski zbor Mozartine te baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves.

'Osjećam neopisivu sreću što ću se prvi puta svojoj publici nakloniti na pozornici Klovićevih dvora koja inspirirajuće djeluje na sve glazbenike, a tu ću sreću na sceni podijeliti i sa svojim dragim gostima koji su svatko na svoj način obilježili moj glazbeni put', izjavio je Gianni koji 2019. uistinu ima razloga za slavlje jer obilježava 20 godina uspješne karijere, a vrhunac proslave dogodit će se 8. prosinca na spektakularnom koncertu u zagrebačkom HNK. Biti će to prava božićna glazbena bajka kojom ovaj talentirani umjetnik slijedi i ostvaruje svoj san, što jasno govori i naziv njegove nove pjesme 'Svoj slijedi san' u kojoj je ugostio ženski zbor Mozartine. Pjesmu potpisuju uvijek originalne autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, aranžman je djelo Ivana Popeskića, a premijerno će ju čuti i publika u Klovićevim dvorima.

Ivo Gamulin Gianni vrhunski je pjevač čiji su talent, ali i neosporni šarm prepoznale i svjetske glazbene zvijezde pa tako priliku da zapjevaju s njim nisu propustile ni dive Anna Oxa, Gloria Gaynor, Natali Cole i Dionne Warwick, a domaće dive zlatnoga glasa Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Doris Dragović obožavaju spoj Giannijeve karizme i nenametljivosti, navodi se u najavi.  

Osim 'Belcanta pod zvijezdama', Zagrepčani i njihovi gosti ovoga će ljeta uživati u još mnogim vrhunskim kulturno glazbenim manifestacijama. Ovogodišnje izdanje festivala 'Zagrebačke obljetnice' predstavit će četiri vodeća zagrebačka ansambla koji 2019. slave impresivne obljetnice umjetničkog djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj kulturnoj sceni - Zagrebački solisti 65 godina, Zagrebački kvartet 100 godina, Zagrebački kvartet saksofona 30 godina i Zagrebački gitarski trio 35 godina od utemeljenja. Na Griču posjetitelje očekuju koncerti 53. Međunarodne smotre folklora te Operna gala glazbene škole 'Iva Kuprešak' u izvedbi opernih pjevača iz cijeloga svijeta povodom 5. obljetnice međunarodnog opernog seminara Canto s gostima iz Metropolitan Opere.