U RIJECI

Frljić i Magelli spremaju predstavu s glumcima iz pet europskih kazališta i na pet jezika

26.02.2018 u 14:52

Bionic
Reading

Oliver Frljić i Paolo Magelli udružili su se na projektu 'ReDiscovering Europe', u sklopu kojega u predstavi 'Gorski divovi', prema tekstu Luigija Pirandella i u režiji Magellija, na sceni riječkog HNK okupljaju pet manjinskih teatara. Premijera je zakazana za 2. ožujka, nakon čega ide na europsku turneju

U predstavi 'Gorski divovi' Paola Magellija, prema istoimenom književnom djelu Luigija Pirandellija, sudjeluju glumci iz pet različitih europskih kazališta: HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Njemačko kazalište iz Temišvara, Slovensko stalno gledališče iz Trsta, Nacionalno institucionalno albansko kazalište iz Skopja i Mađarsko kazalište iz Subotice. Izvodit će se na pet jezika uz glazbu Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta iz Let 3.

ReDiscovering Europe Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK Ivan pl. Zajc

Dio je šireg projekta Olivera Frljića i Paola Magellija 'ReDiscovering Europe', odnosno 'Ponovno otkrivanje Europe', koji će na tragu dosadašnjeg rada obojice autora tematizirati odnose društva i umjetnosti, većine i manjine kao i općento razumijevanja među ljudima.

Premijera 'Gorskih divova' zakazana je za 2. ožujka u riječkom HNK, nakon čega odlazi na europsku turneju, u Trst, Skopje, Suboticu i Temišvar.

Glumci će u skopu projekta 'ReDiscovering Europe' 4. ožujka u Rijeci održati 'Performativnu kuhinju', predavanje na kojemu će pripremati neka od svojih autohtonih jela.