ŽIVOT U BOJI

Fotografije koje će vas pokrenuti i motivirati

22.10.2012 u 15:18

Bionic
Reading

Pogledajte kako izgleda eksplozija boja diljem svijeta na vrhunskim fotografijama kompiliranim u novoj knjizi 'Life in Color: National Geographic Photographics'

'Život nije u crno-bijelim tonovima ili u nijansama sive, život se živi u bojama', opisano je u traileru nove knjige fotografija časopisa National Geographic, koji se ističe u čuvanju i katalogiziranju posebnih i rijetkih trenutaka.

Zadnja knjiga fotografija nazvana 'Život u boji' (Life in Color: National Geographic Photographics) donosi prekrasne fotografije životinja, krajolika i ljudi diljem svijeta. Knjigu je uredila renomirana fotografkinja Annie Griffiths, koja je odabrala galeriju od 245 fotografija kaleidoskopskih prikaza raznih motiva.

'Boje oživljuju vaše tijelo i emocije, pa se pripremite za osjetilnu eksploziju prilikom čitanja ove knjige', napisao je u uvodu dizajner i fotograf Jonathan Adler

Poglavlja počinju kratkim esejima o smislu, doživljaju i simbolizmu svake boje, pa se tako govori o 'prijateljskom' tonu narančaste ili 'glasnoći' crvene. Svaka stranica ispunjena je i inspirativnim citatima o bojama slavnih osoba iz različitih povijesnih razdoblja.