JERUZALEM IZ ZRAKA

Fotografije Dubija Tala u Zadru

16.07.2012 u 19:09

Bionic
Reading

U sklopu manifestacije 'Čarolija Izraela – ljeto u Zadru' bit će predstavljene fotografije Dubija Tala izložbom 'Jeruzalem iz zraka'

Nekadašnji vojni pilot helikoptera Dubi Tal predstavit će zadarskoj publici i njihovim gostima izložbu fotografija 'Jeruzalem iz zraka' u ponedjeljak, 16. srpnja, u 21 sat u Atriju Kneževe palače.

Postav izložbe sastoji se od 25 fotografija u boji te predstavlja Jeruzalem iz 'ptičje perspektive', kako ga vidi iskusni objektiv Dubija Tala, koji je ujedno nekoć bio i vojni pilot u izraelskom zrakoplovstvu. Fotografije pokrivaju različita lica Jeruzalema – staro i drevno, novo i moderno. Veličanstvene fotografije vode nas na zračni obilazak Jeruzalema gdje možemo zavirivati u različite dijelove grada, ulica i vrtova unutar mnogobrojnih povijesnih znamenitosti.

Dubi Tal
nakon završene karijere u ratnom zrakoplovstvu Izraela odlučio je studirati geologiju i fotografiju te je otkrio strast spram fotografskog objektiva. Kako bi spojio svoje dvije velike ljubavi – letenje i fotografiju, specijalizirao se u fotografiji iz zraka, gotovo sve njegove slike napravljene su iz helikoptera te prikazuju svijet iz jednog drugačijeg kuta gledanja. Njegov rad djeluje nestvarno, gotovo kao osobna interpretacija okoline i svijeta koji opaža iz zraka, pomalo sramežljivo i distancirano, no uvijek s prepoznatljivim potpisom i jakim karakterom.