GDJE SE KUPUJU NJEŽNOSTI

[FOTO] Prva ovogodišnja premijera zagrebačkog HNK privukla brojne poznate

15.01.2021 u 23:08

Bionic
Reading

U HNK-u Zagreb u petak, 15. siječnja, održana je praizvedba dramskog teksta 'Gdje se kupuju nježnosti' autorice Monike Herceg, u režiji Renea Medvešeka. Predstavu posvećenu potresom razrušenoj Petrinji nisu željeli propustiti ni brojni poznati Hrvati

Prvu premijeru zagrebačkog HNK nije propustila ni ministrica Nina Obuljen Koržinek, kao ni brojni domaći kulturnjaci, političari i estradnjaci, uključujući glumce Filipa Šovagovića i Natašu Dangubić, redateljicu Anicu Tomić, televizijskog voditelja Davora Meštrovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića koji je u predstavi uživao sa suprugom Sonjom.

Pored predstave, publika je imala priliku napraviti i dobro djelo, jer upravo na svečanoj premijeri HNK Zagreb organizirao je akciju za obnovu Pučkog otvorenog učilišta – Hrvatski dom Petrinja, koji je teško oštećen u potresu.

  • +9
HNK započeo godinu premijerom predstave 'Gdje se kupuju nježnosti' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Tako su se donacije na dan premijere mogle uplatiti na za to otvoren račun kod Privredne Banke Zagreb HR0623400091510892879 ili u predvorju prije i poslije predstave, a isto je moguće učiniti i tijekom svih narednih izvedbi predstave u siječnju, a to će biti 16., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 29. i 30. siječnja.

'Gdje se kupuju nježnosti' drama je pjesnikinje Monike Herceg koju je na scenu HNK postavio Rene Medvešek. Dramaturginja je Jelena Kovačić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, kompozitor je Zoran Šćekić, oblikovatelj videa je Ivan Marušić Klif, a svjetla Aleksandar Čavlek. Glazbu potpisuju Zoran Šćekić, Nenad Sinkauz i Pavle Jovanović, a glume Lana Barić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Nina Violić, Mirta Zečević, Filip Vidović i Igor Kovač. Priča prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se teško oporavlja od posljedica rata. Baka, majka i kći se svaka na svoj način pokušavaju nositi sa životnim nedaćama.