HNK U VAŠEM KVARTU

[FOTO] Operne arije solista Opere zagrebačkog HNK razveselile stanovnike Mamutice

07.05.2020 u 00:02

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo je u svibnju program HNK u vašem kvartu, u skloppu kojega svojim sugrađanima daruje male operne spektakle na otvorenome u izvedbi solista Opere

Nakon što su u ponedjeljak sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić u pratnji Nine Cossetto na klaviru program pokrenuli u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, solisti Opere razveselili su u srijedu stanovnike zagrebačke Mamutice.

Nini Cossetto ovoga puta su se na platou kod KUC-a Travno u izvođenju nekih od najatraktivnijih opernih arija pridružili sopranistica Ivana Lazar i bas bariton Ozren Bilušić, što su sa svojih prozora i balkona s oduševljenjem dočekali mnogobrojni stanovnici najvećeg zagrebačkog stambenog bloka, popularne Mamutice.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

  • +4
Program HNK u vašem kvartu, nastup u Travnom Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Sljedeći nastup održat će se u subotu, s početkom u 20 sati, u Martićevoj ulici kod Bookse, a uz klavirsku pratnju Helene Borović operne arije će izvoditi sopranistica Valentina Fijačko Kobić i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.