DUBROVNIK 26. DO 30. LIPNJA

Filmski festival LIBERTAS slavi peti rođendan

16.03.2009 u 14:16

Bionic
Reading

Peti LIBERTAS film festival održat će se u Dubrovniku od 26. do 30. lipnja te će gledateljima ponuditi veliki broj iznenađenja poput besplatnih projekcija pod vedrim nebom

Dubrovački LIBERTAS film festival ove godine slavi jubilarni peti rođendan. Organizatori već sada najavljuju mnoštvo iznenađenja, poput besplatnih projekcija i onih pod zvjezdanim dubrovačkim nebom. Naime, LIBERTAS postaje outdoor filmski festival, tako da njegovu publiku očekuje jedinstven doživljaj gledanja nezavisnih filmskih naslova u neponovljivom ambijentu srednjovjekovnih zidina i mediteranskih mirisa.

Prijave su otvorene do 1. travnja, i to za konkurentski program u kategorijama igranog, dokumentarnog i kratkog filma. Službeni program ovogodišnjeg dokumentarnog filma nadovezat će se na 20. obljetnicu pada Berlinskog zida, tako da će u konkurenciju ući filmovi koji na direktan ili indirektan način progovaraju o ovoj tematici te o prelasku povijesnih, kulturnih, etničkih, psiholoških i socijalnih granica.

One hrabrije očekuje Ponoćno ludilo, program posvećen hororima i trilerima, a oni više okrenuti kulturi moći će uživati u Fokus programu, gdje će biti prikazano nekoliko filmova hrvatskoj dosta nepoznate kinematografije.

Ovogodišnji LIBERTAS film festival traje od 26. do 30. lipnja, a dodatne informacije možete naći na www.libertasfilmfestival.com.