MEĐU ODABRANIMA

Film Tihe Gudac o Golom otoku među najboljima inicijative Doc Alliance

24.12.2015 u 09:27

Bionic
Reading

Dokumentarni film "Goli" redateljice Tihe K. Gudac odabran je za prikazivanje u sklopu 'online' događanja koje, u organizaciji inicijative Doc Alliance, predstavlja ponajbolje ovogodišnje uratke u tom žanru.

Film mlade redateljice, u kojemu se kroz priču o djedu suočava s bolnim obiteljskim tajnama, prikazat će do 3. siječnja na web adresi dafilms, u društvu radova velikih svjetskih dokumentarista, ističu iz Hrvatskog audiovizualnog centra.

INTERVJU: TIHA K. GUDAC
Goli otok je bio pakao na zemlji, tamo se ne grade hoteli

Doc Alliance je inicijativa posvećena promociji i razvoju dokumentaristike, rezultat partnerstva sedam europskih festivala dokumentarnog filma - CPH:DOX, Doclisboa, Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FID Marseille, Jihlava IDFF i Visions du Reel.

Među brojnim nagradama za film "Goli" izdvajaju se Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu, Nagrada CEI na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu te glavna nagrada na Festivalu dokumentarnog filma u Ljubljani.

Prikazat će se, među ostalim, dva masterclassa istaknutih svjetskih filmaša Wernera Herzoga i Petera Tscherkasskog te 15 dokumentaraca nekih od najznačajnijih dokumentarista današnjice, među kojima su i Victor Kossakovsky, Mike Hoolboom, Peter Mettler, Sergei Loznitsa i Asa Sandzen.