SLAVLJE I DODJELA NAGRADA

Filharmonijski bal u Lisinskom za kraj godine

21.12.2010 u 16:54

Bionic
Reading

U predvorju Velike dvorane Lisinski održana je konferencija za novinare u povodu Dana dvorane Lisinski i Filharmonijskog bala Zagrebačke filharmonije 29.prosinca te dodjele prestižne Nagrade za 'Mladog glazbenika godine'

Na konferenciji su sudjelovali: ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić, Naima Balić i Dubravko Majnarić u ime Hrvatske glazbene mladeži te maestro Uroš Lajovic koji će na Filharmonijskom balu ravnati Zagrebačkom filharmonijom.

Sudionici konferencije najavili su bogat i raznolik program Dana dvorane Lisinski, u sklopu kojeg će ove godine biti održan i Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije. Za ovaj tradicionalni koncert kojim Zagrebački filharmoničari zaključuju kalendarsku godinu, organizatori i maestro Uroš Lajovic i ove godine najavljuju bezbroj glazbenih doživljaja u 'čarobnoj večeri valcera i operete'.

U sklopu konferencije predstavljen je i ovogodišnji dobitnik nagrade za Mladog glazbenika godine Zagrebačke filharmonije i Hrvatske poštanske banke, 24-godišnji pijanist i skladatelj Bruno Vlahek, koji je zahvalio na nagradi prigodno odsviravši i jedan glazbeni broj. Prestižna nagrada bit će mu svečano dodijeljena u sklopu Filharmonijskog bala u srijedu, 29. prosinca.