5. rujan

Festival svjetske književnosti najavljuje Okrugli stol na temu Književne nagrade tportala

01.09.2022 u 11:15

Bionic
Reading

O važnosti Književne nagrade tportala, ali i vlastitom književnom radu govorit će dobitnica nagrade Marija Andrijašević te prevoditeljica i autorica Vanda Mikšić, kao i profesorica i predstojnica Katedre za teoriju književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Andrea Milanko. Podsjetimo, Mikšić i Milanko su članice žirija Književne nagrade tportala

Književna nagrada tportala za najbolji hrvatski roman ove godine dodijeljena je petnaesti put, a kroz to vrijeme profilirala se u jedno od najvažnijih priznanja struke, indikator književne kvalitete i trendova domaće književne scene.

Sve o našoj nagradi možete čitati na ovoj poveznici.

Simbolično, Marija Andrijašević - koja je prije petnaestak godina oduševila prvijencem 'davide, svašta su mi radili' (ovjenčanim prestižnim Goranom za mlade pjesnike) - ove se godine upisala među najvažnije mlade prozaike romanom 'Zemlja bez sutona' (Fraktura, 2021.), nagrađenim upravo Književnom nagradom tportala.

  • +14
Dodjela književne nagrade tportala

Prvi put ove godine, Književna nagrada tportala dobitnici nagrade pružila je i dodanu vrijednost u obliku audioizdanja pobjedničkog romana na platformi book&zvook. Kako nastaje audioroman, provjerite na ovoj poveznici.

O važnosti tportalove nagrade, ali i vlastitom književnom radu govorit će na tribini FSK-a dobitnica Marija Andrijašević, znanstvenica, prevoditeljica i autorica Vanda Mikšić i znanstvenica, profesorica i predstojnica Katedre za teoriju književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Andrea Milanko. Podsjetimo, Vanda Mikšić i Andrea Milanko su članice žirija Književne nagrade tportala.

  • +12
Žiri Književne nagrade tportala Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Okrugli stol na temu Književne nagrade tportala održat će se u ponedjeljak, 5. 9., u 18 sati u prostoru Knjižare Fraktura.

Čitav program Festivala svjetske književnosti pogledajte na ovoj poveznici.