JEDNODNEVNO IZDANJE

Festival novog cirkusa u znaku queera

28.10.2010 u 10:01

Bionic
Reading

Festival novog cirkusa koji ove godine slavi šesti rođendan održava se samo jedan dan, i to 13. studenoga

Šesto izdanje Festivala ove je godine posvećeno fenomenu queer cirkusa. U goste dolazi Jennifer Miller, žena koja je ne slijedi suvremene trendove i s ponosom pokazuje svoju raskošnu bradu. Njujorška umjetnica, žonglerka i profesorica na institutu Pratt u Brooklynu najveću je slavu stekla upravo zahvaljujući neuklanjanju dlačica na licu, a njezin nastup moći će pogledati i zagrebačka publika.

Kao uvod u Festival novog cirkusa, lišenog životinja i usmjerenog na suvremene cirkuske predstave, bit će održana radionica Circus Factory pod vodstvom Davora Peršića, diplomiranog sociologa te pasioniranog cirkuskog i glazbenog umjetnika. Na njoj će polaznici usvajati znanja iz osnova žongliranja, scenskog pokreta, pantomime, ekvilibrizma i muziciranja.

Peršić se žongliranjem bavi dvanaest godina, a njegov zadnji projekt je muzičko-komični ulični performans u kojem se pojavljuje kao dvospolni Magister Ludi.
S obzirom na to da je ovogodišnji Festival novog cirkusa usredotočen na queer cirkuske estetike, i u ovoj će radionici sudjelovati pripadnici queer zajednice, ali vrata su otvorena svakom s dovoljno volje za eksperimentom. Sudjelovanje je besplatno, a broj polaznika ograničen.

Circus Factory u svom će šestom izdanju trajati od 3. do 11. studenoga, a održavat će se u maloj dvorani Jedinstva na Prisavlju. Prijave se šalju na e-mail centar@cirkus.hr