POKRET BEZ ZNAČENJA

Ferlinov 'Nastup' premijerno u ZKM-u

19.01.2010 u 12:03

Bionic
Reading

Predstava 'Nastup' mladog koreografa Matije Ferlina bit će premijerno izvedena u četvrtak, 4. veljače, u Zagrebačkom kazalištu mladih

Predstava je nastala u produkciji Studija za suvremeni ples u suradnji s kanadskom glazbenom izdavačkom kućom Constellation Records. Koproducent predstave je Istarsko narodno kazalište.

Povratak čistom pokretu uz naglasak na njegovoj vitruoznosti početna je premisa sustava koji u plesnoj predstavi 'Nastup' istražuje i razvija Matija Ferlin. Pri tome sustav definira kao manifestni niz pravila koja u 12 koreografskih cjelina ideju plesa tematski usmjeravaju jedino i samo prema pokretu lišenom svakog značenja. Nedostatak značenja afirmira pokret kao suštinu plesne umjetnosti.

Ideju za koreografsko-istraživački koncept predstave razvio je po uzoru na plesne poetike sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog stoljeća.

Cjeline su određene glazbenom podlogom odabranih autora Constellation Recordsa, utjecajne kanadske nezavisne diskografske kuće, poznate po jedinstvenom doprinosu post-rocku.

Predstavu izvode: Petra Hršćanec-Herceg, Nataša Mihoci, Roberta Milevoj, Ana Mrak i Ana Vnučec, a pretpremijera je zakazana za srijedu, 3. veljače.