PREDSTAVA 'SAMICE'

Ferlin pretvara pokret u riječi

01.09.2011 u 13:03

Bionic
Reading

U Zagrebačkom plesnom centru započele su probe za novu predstavu Matije Ferlina pod nazivom 'Samice'

Predstava 'Samice' svojevrsna je koreografija jezika, odnosno eksperiment u kojem Matija Ferlin, zajedno s glumcima i dramaturzima, želi svoje koreografsko znanje i iskustvo predočiti na područje scenskog govora, jezika i glumačke izvedbe općenito.

Projekt je počeo prošlo ljeto u Svetvinčentu. Desetak glumica i glumaca odabranih putem javnog poziva, među pedeset prijavljenih, proveli su četiri dana na intenzivnoj radionici, koju su, osim redatelja, vodili dramaturzi Sandro Siljan i Jasna Žmak te kanadska koreografkinja Claudia Francello. Radionica je predstavljala prvu fazu u radu na projektu koji se bavi istraživanjem dramskih konvencija, s fokusom na odnosu prema tekstu i dijaloškim strukturama.

Tekst za predstavu je napisala Jasna Žmak, dramaturg izvedbe je Sandro Siljan, a scenograf je Mauricio Ferlin. Koproducent predstave je Istarsko narodno kazalište u partnerstvu sa Zagrebačkim plesnim centrom, a premijera će bit izvedena početkom listopada. Deseteročlanu glumačku ekipu čine Csilla Barath-Bastajić, Lada Bonacci, Jadranka Đokić, Lana Gojak, Ivana Krizmanić, Dijana Vidušin, Ana Vilenica, Romina Vitasović, Silvio Vovk te Vedran Živolić.

Matija Ferlin jedan je od najzanimljivijih hrvatskih mladih koreografa, dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje i za najbolju predstavu u cjelini za 2010. godinu.

Koproducent predstave je Istarsko narodno kazalište u partnerstvu sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Predstava 'Samice' bit će premijerno izvedena početkom listopada.