GABLEC NA GRADILIŠTU

Ferenčina uz grah najavio povratak 'Kiklopa' na pozornicu Gavelle

26.10.2018 u 00:49

Bionic
Reading

U kazalištu 'Gavella' održan je u četvrtak 'Gablec na gradilištu', druženje predstavnika medija s novim ravnateljem teatra u Frankopanskoj, Draženom Ferenčinom

Ferenčina je s ponosom najavio prvu premijeru u svom mandatu – nakon više od četiri desetljeća ponovno na pozornici, roman 'Kiklop' Ranka Marinkovića režirat će Zlatko Sviben.

U kazališnoj adaptaciji modernističkog romana iz 1965. koji prikazuje zagrebačku boemsku i intelektualnu sredinu neposredno prije izbijanja Drugog svjetskog rata, zaigrat će veliki broj glumaca, njih čak trideset. Premijera će biti 8. veljače 2019.

Gablec je organiziran na gradilištu novog prizorišta, Scene 121,. Od početka iduće sezone, ona će biti dom naših manjih produkcija, a ugošćivat će i razne druge sadržaje, od promocija i književnih druženja, preko multimedijskih događanja i koncerata.

Gosti 'Gableca', kojima se priključio i veliki broj članova ansambla kazališta 'Gavella, nosili su zaštitne kacige, a menu je bio posve nespektakularan – Enes Vejzović i Filip Šovagović skuhali su grah.

  • +9
Gablec na gradilištu Izvor: Martina Matota / Autor: Kazalište Gavella