DESETO IZDANJE

Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 9. do 19. srpnja

02.07.2020 u 17:45

Bionic
Reading

Deseto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, prvog zagrebačkog filmskog festivala koji nije odgođen zbog pandemije koronavirusa, održat će se od 9. do 19. srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac

U jedanaest festivalskih dana, u svom redovitom ljetnom terminu festival će gledateljima ponuditi fantastične festivalske hitove iz čitavog svijeta kao i nezaboravne žanrovske evergreene, najavili su organizatori.

Najpopularnij program Fantastic Retro i ove godine donosi niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove 'Sedam', 'Totalni opoziv' s Arnoldom Schwarzeneggerom, 'Povratak u budućnost' i '12 majmuna', te evergreen 'Vremeplov' iz 1960. godine.

Tu je i vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije 'Kabinet Dr. Caligarija' koji slavi 100. godišnjicu te 'kultni film svih kultnih filmova' - 'The Rocky Horror Picture Show'.

U ostalim festivalskim programima Fantastic Zagreb prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove: japanski anime 'Zemlja čudesa', atraktivan ruski odgovor na 'Aliena' SF horor 'Sputnik', globalni žanrovski hit, SF mystery 'Morska groznica', potom 'Relikt', hvaljeni australski horor 'samo za one s jakim živcima', spektakularni SF triler 'Boja iz svemira' s Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija 'Dođi k tatici' u kojoj glumi Elijah Wood.

Zagreb Fantastic je i dalje je jedini dog friendly festival. 'Dođite sa svojim ljubimcem u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i besplatno uživajte u filmovima', poručuju organizatori.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web i Facebook stranici festivala.