NAŠI PREDSTAVNICI

'F20', 'Teret' i 'Dišući u mramor' predstavljat će nas na filmskom festivalu u Cottbusu

07.11.2018 u 22:36

Bionic
Reading

Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu, koji se održava od 6. do 11. studenog, u svom ovogodišnjem programu prikazuje i tri hrvatska naslova - 'F 20' Arsena Antona Ostojića, 'Teret' Ognjena Glavonića i 'Dišući u mramor' Giedre Beinoriute

U sklopu Festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu, tamošnjoj će se publici predstaviti i čak tri hrvatska filma. Riječ je o uratcima Arsena Antona Ostojića, Ognjena Glavonića i Giedre Beinoriute.

Manjinska hrvatska koprodukcija, 'Teret' Ognjena Glavonića uvršten je u natjecateljsku sekciju dugometražnog filma, a 'F20' Arsena Antona Ostojića i 'Dišući u mramor' Giedre Beinoriute u sekciju 'Spectrum', koja spaja uratke različitih žanrova.

Glavonićev 'Teret', nastao u koprodukciji Srbije, Francuske, Hrvatske, Irana i Katara, igrana je drama o čovjeku koji radi kao vozač kamiona i za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije 1999. godine dobije zadatak da od Kosova do Beograda preveze tajanstven teret. Kad obavi posao, treba se vratiti kući i suočiti s posljedicama svojih djela.

Hrvatski film 'F20' Arsena A. Ostojića, psihološki je triler o mladiću i djevojci čija avantura odlaska na more, na popularno Zrće, krene u neočekivanom smjeru.

Manjinska koprodukcija 'Dišući u mramor' nastao je u litavsko-latvijsko-hrvatskoj koprodukciji. To je priča o bračnom paru čiji sin pati od epilepsije, a jedan dan odluče posvojiti šestogodišnjeg dječaka koji im uvelike promijeni živote.

Festival istočnoeuropskog filma u Cottbusu smatra se jednim od najvažnijih festivala istočnoeuropskog filma na svijetu, a ove godine održava se njegovo 28. izdanje, u okviru kojega će se dodijeliti 18 nagrada.