OD 8. DO 13. STUDENOG

Evo što nam donosi ovogodišnji Interliber

04.11.2016 u 21:39

Bionic
Reading

Tri važna projekta - Interliber, Infogamer by Reboot i INOVA održavaju se od 8. do 13. studenoga u devet paviljona Zagrebačkoga velesajma, gdje će svoje proizvode i usluge predstaviti 950 izlagača iz 32 zemlje na površini od 32 tisuće četvornih metara, najavila je u petak na konferenciji za novinare Daniela Franić iz Zagrebačkoga holdinga

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske Mišo Nejašmić ustvrdio je kako je Interliber najveća književna manifestacija u Hrvatskoj koja okuplja najvažnije nakladnike i knjižare.

Po Nejašmićevim riječima ove godine, na 39. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliberu 2016. okupit će se 300 izlagača na više od 13 tisuća četvornih metara prostora.

Izlagači su iz 12 zemalja - Austrije, BiH, Francuske, Hrvatske, Italije, Kine, Nizozemske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske te Velike Britanije, napomenuo je Nejašmić dodavši kako je ovogodišnja novost Interlibera otvaranje galerije V. paviljona, gdje će se svakodnevno održavati druženje s autorima te različiti kreativni i edukativni programi.

Nejašmić je istaknuo kako je ove godine na sjevernom dijelu VI. paviljona Interliber pripremio posebno osmišljen edukativno-zabavni sadržaj - Znanstveni kvart

Najavio je i dvije nacionalne izložbe na kojima Narodna Republika Kina ove godine organizira svoju promociju na Interliberu i predstavlja nove zvijezde kineske književnosti. Privredna komora Srbije predstavlja srpsku književnost i izdanja 18 srpskih nakladnika, dodao je.

Reboot InfoGamer 2016. u svom petom izdanju nastavlja rasti i uvrštava se na ljestvicu najvećih i najvažnijih gaming sajmova u Europi, naglasio je Damir Đurić te dodao kako će se sajam održati u dosad najvećem izdanju, a trajat će punih šest dana.

Ladislav Prežigalo iz zagrebačkoga Saveza inovatora je napomenuo kako INOVA 2016 u svom ovogodišnjem izdanju nudi komercijalizirane inovacije, izume iz inozemstva, radove mladih inovatora, studentske poslovne planove, poslovne konferencije s B2B sastancima inovatora i poduzetnika.

Ulaz na Interliber i INOVU je besplatan, a ulaznica za Reboot InfoGamer je 40 kuna.