240 TISUĆA EURA

Eurimages podržao Brešanov novi film i još dvije hrvatske koprodukcije

26.10.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages podržao je 22 dugometražne europske filmske koprodukcije, među kojima i tri hrvatske - većinsku 'Država?' redatelja Vinka Brešana te dvije manjinske, 'Bog postoji, njeno ime je Petrunija' redateljice Teone Strugar Mitevske i 'Otac' Srdana Golubovića

Brešanov novi dugometražni igrani film 'Država?' koprodukcija je Hrvatske, Srbije i Poljske, a Eurimages ju je podupro s 240 tisuća eura. Film nastaje prema scenariju Mate Matišića i u produkciji Interfilma.

'Bog postoji, njeno ime je Petrunija', koprodukcija Makedonije, Belgije i Hrvatske, podržana je s iznosom od 224 tisuće eura. Hrvatski koproducent filma tog filma makedonske redateljice Teone Strugar Mitevske je Spiritus movens.

Golubovićev film 'Otac', inspiriran istinitim događajem, koprodukcija Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske i Slovenije, podržana je s 240 tisuća eura. Uz režiju, Golubović s Ognjenom Sviličićem potpisuje i scenarij.

Eurimages je odluke o financijskoj potpori europskim filmovima donio na svojoj 148. sjednici, koja se održala od 16. do 20. listopada u Skoplju, izvijestio je 25. listopada Hrvatski audiovizualni centar.