KONCERTI, IZLOŽBE I PREDSTAVE

Epidiaurus festival pod motom 'Živjeti s umjetnošću'

27.08.2010 u 13:27

Bionic
Reading

U Cavtatu će se od 28. kolovoza do 18. rujna održati četvrti po redu Epidaurus festival

Kako je danas istaknula na konferenciji za novinare voditeljica festivala Ivana Marija Vidović pod motom Živjeti s umjetnošću, Epidaurus festival već četvrtu godinu za redom teži prema novim umjetničkim ostvarenjima koje obuhvaćaju glazbena zbivanja, jedan kazališni spektakl, izložbe, nastup novih mladih talenata te projekt koji je započeo 2008. godine-operu u Konavlima u franjevačkom samostanu Pridvorju.

Festival će biti otvoren u subotu 28. kolovoza kada će u programu koji nosi naslov 'Šum našeg mora' na terasi vile Banac u Cavtatu biti održan gala koncert 'Tarantella puglieze' karakteristični ritmički ples koji je postao i simbolom Italije uz nastup skupine iz Salenta.

U sklopu festivala bit će upriličeno nekoliko glazbenih večeri, uz nastup popularnih solista. Tako će 3. rujna biti upriličena večer Ingenium muzicum koja će okupiti mlade glazbene talente iz Hrvatske i drugih europskih zemalja. Potom glasovirski maraton, u četvrtak 9. rujna, posvećen proslavi 200. obljetnice rođenje Frederica Chopina i Roberta Schumanna.

Najzanimljivi događaj, kazala je voditeljica, bit će 15. rujna u klaustru samostana sv. Vlaha u Pridvorju kada će se biti izvedena glazbena glazbena igra 'Mačka u čizmama' Gioachina Rossinija

Epidaurus festival završit će u subotu 18. rujna kada će biti održana večer posvećena cavtatskom tenoru Tinu Patieru uz nastup talijanske sopranistice Paole Santucci.

null