ZA PODRŠKU RAZVOJU FILMA

Emil Tedeschi - dobitnik počasnog Srca Sarajeva

19.07.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Ovogodišnji dobitnik počasnog Srca Sarajeva je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja pruža kontinuiranu podršku projektu Sarajevo - grad filma

Kao i svake godine, Sarajevo Film Festival dodijelit će počasnu nagradu Srce Sarajeva. Nagrada se dodjeljuje pojedincima u znak priznanja za podršku razvoju Sarajevo Film Festivala te za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti u Jugoistočnoj Europi.

Ovogodišnji dobitnik počasnog Srca Sarajeva je Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic Grupe koja pruža kontinuiranu podršku projektu Sarajevo - grad filma.

U objašnjenju na službenim stranicama festivala stoji:

'Dugoročno ulaganje u nove nade regionalne kinematografije jedna je od misija Sarajevo Film Festivala. Emil Tedeschi prepoznao je viziju i svojim primjerom pokazao kako društveno odgovorna kompanija može ulagati u budućnost regionalne kinematografije.

Zahvaljujući dugoročnoj podršci Atlantic Grupe, mladi filmski stvaraoci u protekle četiri godine dobili su priliku snimiti svoje prve kratke igrane filmove. U okviru projekta Sarajevo - grad filma realizirano je 14 ostvarenja koja su prikazana na više od stotinu festivala širom svijeta i osvojila su brojne nagrade. Ove godine imat ćemo priliku vidjeti četiri nova kratka igrana filma nastala u okviru projekta Sarajevo - grad filma 2011.