PRVA OVOSEZONSKA PREMIJERA

'Ekstravagancija' u Teatru &TD

16.09.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Nova sezona u Teatru &TD počinje premijernom izvedbom predstave 'Ekstravagancija' redateljice Renate Carole koja će biti odigrana 23. rujna u 20 h u Galeriji SC

Nakon prošlosezonske uspješne predstave 'Argentina', argentinska redateljica Renata Carola Gatica u Teatru &TD priprema novi projekt. Riječ je o dramatizaciji teksta Rafaela Spregelburda, jednog od najznačajnijih argentinskih kazališnih umjetnika mlađe generacije. 'La extravagancia' 'Ekstravagancija' dio je heptalogije posvećene listi Sedam smrtnih grijeha te istoimenoj slici jednog od najznačajnijih srednjovjekovnih slikara Hyeronimusa Boscha. Svrha je Spregelburdove heptalogije rekonstrukcija suvremenog moralnog poretka.

'Ekstravagancija' je monodrama u kojoj mlada zagrebačka glumica Zrinka Kušević glumi sva tri lika; trojke razdvojene pri rođenju i upletene u mučnu obiteljsku atmosferu. Predstava kombinira glumce uživo i video materijal koji služi da bi se proširili kutevi oko presudnog događaja u predstavi, javljaju iz Teatra &TD.

Predstava će biti izvođena na hrvatskom i na španjolskom jeziku, a osim premijere 23. rujna u 20 h u Galeriji SC, reprize će biti izvedene 24. i 25. rujna.