RASPAD SISTEMA

Egzodus iz SC-a: Davorka Begović dala ostavku zbog smjene Nataše Rajković

02.10.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Dugogodišnja voditeljica glazbenog odjela Studentskog centra u Zagrebu Davorka Begović podnijela je ostavku na to mjesto obrazloživši je jedinim mogućim profesionalnim i privatnim potezom nakon što je u toj instituciji s mjesta voditeljice Kulture SC-a smijenjena Nataša Rajković

Među ostalim, u svom obrazloženju ostavke Begović navodi kako je novi šef Kulture u Studentskom centru Davor Šišmanović kritizirao i napadao njihov program bez argumenata, a nije predočio svoj program te je krenuo u komercijalizaciju sadržaja. Kao muzikologinja koja se glazbom profesionalno bavi 15 godina, Begović navodi da ne odobrava takvu degradaciju koju provodi novo vodstvo. Cijelo njeno obrazloženje objavljeno je na portalu muzika.hr.

Podsjetimo, početkom kolovoza višemjesečni sukob između sanacijske uprave zagrebačkog Studentskog centra i Kulture SC-a kulminirao je kada je Sanacijsko vijeće smijenilo Natašu Rajković s mjesta voditeljice Kulture Studentskog centra. Potom joj je ponuđeno nižerangirano radno mjesto voditeljice multimedijalnog programa Kulture SC-a, koji je vodio Davor Šišmanović, a koji je promoviran u šefa Kulture SC-a.