SPLIT SPOT FESTIVAL

Dvodnevno druženje s redateljima i glazbenicima pod Marjanom

25.03.2015 u 16:41

  • +2

Split film festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Split spot festival

Bionic
Reading

Drugo izdanje Split spot festivala, jedinog festivala glazbenih spotova u Hrvatskoj i jednog od rijetkih u svijetu, održat će se 29. i 30. svibnja u gradu pod Marjanom. Središnje mjesto ovog dvodnevnog susreta redatelja, glazbenika, predstavnika medija, filmske industrije i publike bit će tvrđava Gripe u kojoj će se prikazati najbolji spotovi snimljeni protekle godine

Festival će u odnosu na prvo izdanje trajati dan dulje, a i više je kategorija. Tako će uz dosadašnje za najbolji spot, nagrade debitantu i nagrade publike biti dodijeljene statue u kategorijama najbolja režija, najbolja montaža, najbolja fotografija i najbolja animacija.

U dva festivalska dana bit će organizirani okrugli stol i prezentacija snimanja novim tehnologijama dok će u večernjim satima na tvrđavi Gripe biti prikazani finalisti drugog Split spot festivala. Prva večer završit će partyjem, a druga rock koncertom.

'Odlična reakcija publike i kolega iz industrije motivirali su nas da ove godine proširimo festival. Pripremili smo dvodnevni zabavno-edukativni program, a važno je naglasiti da je sadržaj koji ćemo ponuditi potpuno besplatan za sve', rekao je Milan Latković, direktor SSF-a.

Festival glazbenih spotova, dodao je, za cilj ima podignuti svijest o važnosti proizvodnje kvalitetnih spotova, otvoriti raspravu o statusu redatelja ove umjetničke forme, donijeti novosti iz ove industrije te nametnuti Dalmaciju kao idealno mjesto snimanja videomaterijala.

Treba još spomenuti da autori mogu prijaviti spotove putem formulara na službenoj stranici festivala, a za nagrade konkuriraju oni koji su premijerno prikazani od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015.

Split spot festival 2015

Podsjetimo, glavnu nagradu prvog SSF-a za najbolji spot, po odluci tročlanog žirija (Toni Volarić, Veljko Popović i Mirko Pivčević) osvojio je Toni Huml za spot za pjesmu 'Kažu' Dubioze kolektiva. Nagrada debitantu pripala je Rudnik filmu za pjesmu 'Dinamida' grupe Who See, a posebno priznanje dobila je Marcella Zanki za spot pjesme 'Mlada' sastava Frau Casio. Nagrada publike pak pripala je Skalpel kolektivu za spot Thompsonove pjesme 'Nema predaje'.

Prvi Split spot festival, održan 31. svibnja 2014, zaključen je koncertom grupe Dječaci.