NA MEĐUNARODNIM FESTIVALIMA

Dvije predstave kazališta Mala scena gostuju u Kini

27.08.2019 u 21:52

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište Mala scena gostovat će od 5. do 16. rujna u Kini, gdje će na dva međunarodna festivala izvesti predstave 'Priča o velikom i malom' i 'Pale sam na svijetu'

'Priča o velikom i malom' predstavit će autohtono hrvatsko stvaralaštvo za najmlađe na međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Wuhanu te na 'The 6th Silk Road Festival' u Xi'anu, najavljuju iz Male scene. Sve četiri izvedbe igrat će se na engleskom jeziku uz simultano prevođenje na kineski.

Riječ je o sedmom naslovu iz ciklusa 'Priča o..' namijenjenog najmlađim gledateljima. Predstava se bavi veličinama, oblicima i brojevima, napisala ju je nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran, a režirala i izvodi Svetlana Patafta.

Nastala je u koprodukciji dvaju neovisnih zagrebačkih kazališta, Male scene i Teatra Puna kuća.

Na festivalu u Xi'anu igrat će i 'Pale sam na svijetu', predstava Male scene koju još od rujna 1986. godine izvodi Ivica Šimić. Kineska publika pratit će ju na kineskom i engleskom jeziku.

International Children's Drama Week u Xi'anu, glavnom gradu provincije Shaanxi u središnjoj Kini, predstavit će tri kineska i pet inozemnih kazališta iz Nizozemske, Estonije, Tunisa i Hrvatske sa sveukupno 31 izvedbom. Uz predstave će se održati i radionice te seminari.

To je dio festivala 'The 6th Silk Road International', te dio inicijative 16+1 u kojoj sudjeluje 16 zemalja jugoistočne Europe te Kina.

Kao i s predstavom 'Iglica' koja je gostovala u četiri kineska grada u svibnju ove godine, i ova su gostovanja dio manifestacije 'Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma'.

U sklopu ovogodišnjeg Silk Road Festivala bit će praizveden i komad za djecu i mlade 'Bio jednom jedan Kaos', autorska predstava Ivice Šimića koju režira u Zhongbeiyuan kazalištu.