ELEKTRONIČKE KNJIGE

Dva nova pjesnička naslova na internetu

14.10.2009 u 13:48

Bionic
Reading

'Zbiljna drogerija' Stjepana Balenta i 'Petkom poslije ribe' Kemala Mujičića Artnama dva su nova pjesnička naslova na internetskim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige

Pjesme Stjepana Balenta donose spoj tradicije i suvremenog svijeta te opću povijest prolaznosti prikazanu kroz osobne sudbine. Balent je rođen 1969. godine u Čakovcu. Studirao je hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu te novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Autor je natječaja za kratku priču Ekran priče, rezultat kojeg su tri istoimene knjige u izdanju Naklade MD, dok je 'Ekran priče_04' objavio Profil International. Pjesme i priče, koje su prevođene na više jezika, objavljivao je u književnoj periodici, na radiju i internetu. Dosad je objavio knjige 'Kako stvari stoje?', 'Voda' i 'Zbiljna drogerija'.

Kemal Mujičić Artnam
rođen je 1960. godine u mjestu Turbe kod Travnika. Poslije završene srednje škole u Travniku, 1980. dolazi u Zagreb gdje studira na Tehnološko-tekstilnom fakultetu. Radove objavljuje na III. programu radija i u mnogim književnim časopisima te nastupa na književnim festivalima. Pjesme su mu uvrštene u pet antologija i dva relevantna pregleda suvremene hrvatske poezije ('Strast razlike, tamni zvuk praznine' i 'Off-line') te nekoliko zbornika. Pojedine pjesme i priče prevođene su na njemački, engleski, španjolski, poljski, slovenski i makedonski jezik. Objavio je zbirke pjesama 'Petkom poslije ribe', 'Ples, pjesme' , 'Zona zoo', 'Ubrzanje', zbirku priča 'Rad na crno' i roman 'Pet litara benzina'.