MANJAK NOVCA

Dubrovnik Shakespeare Festival odgođen za 2013.

27.02.2012 u 15:27

Bionic
Reading

Iako je bilo najavljeno da će Dubrovnik ove godine dobiti još jedan kulturni sadržaj, festival dramske i scenske umjetnosti i dvojezičnog kazališta 'Dubrovnik Shakespeare Festival', koji se trebao održati od 30. travnja do 6. svibnja, taj projekt odgođen je za 2013. godinu.

Kako je danas priopćio osnivač i umjetnički ravnatelj festivala, Michael Lederer, gospodarska i financijska kriza koja je zahvatila cijelu Europu nije mimoišla ni kulturu te se izravno odrazila i na zatvaranje financijske konstrukcije 'Dubrovnik Shakespeare Festivala'.

'Stoga u ovom trenutku, dva mjeseca prije najavljenog prvog festivala, obavještavamo sve da ne odustajemo, već da odgađamo festival za sljedeću godinu kada će se cjelokupni umjetnički program u svojoj punoj kvaliteti nesmetano održati', kaže uz ostalo u priopćenju Michael Lederer.

Inače, program festivala od 30. travnja do 6. svibnja ove godine sadržavao je tri dramske izvedbe i jednu rock operu, a sve predstave trebale su se održati u Kazalištu Marina Držića.