GLAS NARODA

Dubrovčani tuguju za Pređom

17.02.2011 u 18:25

Bionic
Reading

Vijest o smrti glumca Predraga Vušovića posebno je rastužila Dubrovčane koji su gledali odrastanje dragoga Pređe, kao i njegove glumačke početke

Za preminulim Pređom danas tuguju i Dubrovčani. Prisjećaju se njegova odrastanja u tom gradu, kao i njegovih glumačkih početaka. Ivica Prlender, intendant Dubrovačkih ljetnih igara, prisjetio se kako je Predrag Vušović odigrao sve velike uloge tradicionalnog repertoara Dubrovačkih ljetnih igara.
 



Pređin dugogodišnji prijatelj i kolega s Glumačke akademije Maro Martinović sa sjetom se prisjetio dragoga prijatelja, ali i prerano otišle glumice Ene Begović. Nada se da će njih dvoje zaigrati nešto na nebu.




Pisac Davor Mojaš Pređu je upoznao na jednoj školskoj priredbi ranih sedamdesetih godina i svjedočio je samim počecima bogate karijere prerano preminulog glumca.



Divan čovjek i odličan glumac - tim riječima Dubrovčani opisuju Predraga Vušovića dok izražavaju tugu zbog njegova preranog odlaska. Svi su složni u ocjeni da će Hrvatskoj nedostajati takva glumačka veličina.