'ovisni smo o odlukama stožera'

Dubrovačko Kazalište Marina Držića najavljuje šest ovogodišnjih premijera

11.01.2022 u 09:58

Bionic
Reading

Ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić istaknuo je na pressici kako su posljednje dvije 'pandemijske godine' pokazale da je jako teško planirati program, pogotovo s obzirom na skromne financijske uvjete

Na dramskom repertoaru dubrovačkog Kazališta Marina Držića u ovoj godini bit će šest premijernih naslova u samostalnoj produkciji te koprodukciji s drugim hrvatskim kazalištima, objavljeno je u ponedjeljak na predstavljanju programa.

Na repertoaru će 21. siječnja prvo zaigrati 'Jel' tako Zorane?' u suradnji s Kazalištem Moruzgva, prema tekstu Tanje Mravak u režiji Tamare Damjanović, a u veljači slijedi autorski projekt Livije Pandur 'Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije'.

Za proljeće je najavljen mjuzikl 'Dundo Maroje' (Jusić / Držić / Stražičić / Fotez) u koprodukciji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, a do kraja godine odigrat će se još Ionescove 'Stolice', Ibsenova 'Nora' (u koprodukciji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca) te 'Čarobni Frulaš' (adaptacija Grazio / Turčinović).

Reprizno će se izvesti 'Tramvaj zvan žudnja', 'Orašar', 'Južina', 'Kate Kapuralica', a najavljena su i gostovanja ZKM-a, HNK Šibenik i HNK Zadar.

Paolo Tišljarić: Teško je planirati program u uvjetima pandemije

Ravnatelj KMD-a Paolo Tišljarić istaknuo je kako su posljednje dvije godine u uvjetima pandemije pokazale da je jako teško planirati program.

'Postali smo jako ovisni o odlukama Stožera. Pokušavamo se držati svih mjera, a ne želimo da publika zaboravi nas i našu djelatnost. U te dvije godine ustrajali smo na programu u vrlo skromnim financijskim uvjetima. Veselimo se ovoj godini i nadamo se da će ipak biti malo lakša nego prošla', rekao je Tišljarić.

Dodao je kako je ovogodišnji proračun KMD-a planiran u upola manjem iznosu nego u predpandemijskoj 2019.

'Zapravo smo i lani imali ovakav proračun pa smo završili na pola od pola proračuna. Mi i dalje ne znamo hoće li se naš proračun ostvariti. Zato smo oprezni i prilagođavat ćemo se situaciji', poručio je Tišljarić.