DOBITNICA NAGRADE TPORTALA

Dubravka Ugrešić gostovat će u zagrebačkoj Booksi

19.06.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Laureatkinja književne nagrade tportala za najbolji roman Dubravka Ugrešić gostovat će u zagrebačkoj Booksi u utorak 26. lipnja od 19 sati, a s njom će razgovarati književna kritičarka Katarina Luketić

Nakon što je za roman 'Lisica' prošlog petka dobila književnu nagradu tportala Dubravka Ugrešić gostuje na Književnom budoaru u Booksi. Kako je najavljeno, razgovarat će s književnom kritičarkom Katarinom Luketić o pričama, pripovijedanju i subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti; o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i politici književnosti; o ovdašnjoj atmosferi populizma, konzervativizma i nacionalizma, ali i o globalnoj prevlasti amaterizma i logike profita koji se odražavaju i na polju kulture. Bit će riječi i o nacionalnome i transnacionalnome u književnosti, provincijalnoj i otvorenoj kulturi, etičnosti i angažiranosti, moći imaginacije i slobodi stvaranja, stoji u najavi.

Dubravka Ugrešić nakon preuzimanja književne nagrade tportala dala nam je intervju koji možete pročitati na ovom linku.

Knjige Dubravke Ugrešić

Dubravka Ugrešić, književnica, znanstvenica, publicistica. Autorica knjiga 'Poza za prozu', 'Štefica Cvek u raljama života', 'Život je bajka', 'Forsiranje romana-reke', 'Američki fikcionar', 'Kultura laži', 'Muzej bezuvjetne predaje', 'Zabranjeno čitanje', 'Ministarstvo boli', 'Nikog nema doma', 'Baba Jaga je snijela jaje' i 'Lisica', prevedenih na više od dvadeset jezika. Živi i radi u Amsterdamu. Više pročitajte na njezinoj internetskoj stranici.

  • +9
Knjige Dubravke Ugrešić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kolaž