OD 4. DO 8. STUDENOGA

'Držić u ZKM-u': Koncertna čitanja drama koje su 2018. nagrađene Držićem

30.10.2019 u 15:50

Bionic
Reading

U sklopu projekta 'Držić u ZKM-u', kojim Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) želi potaknuti razvoj kulture scenskog čitanja suvremenih drama, od 4. do 8. studenoga u ZKM-ovoj dvorani Polanec održat će se koncertna čitanja drama nagrađenih Nagradom za dramsko djelo Marin Držić 2018.

Kako se ističe u najavi, projekt je nastao u suradnji s Ministarstvom kulture, a donosi prvi put na jednom mjestu sve drame nagrađene Držićem za 2018. u formi koncertnog čitanja, u režiji mladih redatelja Hrvoja Korbara, Marine Pejnović, Ivana Penovića, Lee Anastazije Fleger i Ivana Planinića te u izvedbi glumaca ZKM-a.

Nagrađene drame bit će predstavljene u obliku malog festivala hrvatske drame, a prvo će koncertno čitanje u ZKM-ovoj dvorani Polanec, u ponedjeljak 4. studenoga, biti posvećeno drami 'Park' Beatrice Kurbel, u režiji Lee Anastazije Fleger. Uloge su pripale Petri Svrtan, Ivanu Pašaliću, Marici Vidušić, Sretenu Mokroviću i Ivani Gulin.

U utorak, 5. studenoga, u programu je drama '55 kvadrata' Ivane Vuković u režiji Ivana Planinića i interpretaciji glumaca ZKM-a Ivane Gulin, Ivana Pašalića, Zorana Čubrile, Nadežde Perišić, Milivoja Beadera i Urše Raukar.

Slijedi, 6. studenoga, drama Dorotee Sušak 'Kako smo preživjeli Dies Irae' redatelja Ivana Penovića u čijoj izvedbi sudjeluju Bernard Tomić, Mateo Videk, Anđela Ramljak, Dado Ćosić i Katarina Bistrović Darvaš.

U četvrtak 7. studenoga u programu je 'Bez traga' Sanje Porobija u režiji Hrvoja Korbara. Glume Zoran Čubrilo, Boris Barukčić, Danijel Ljuboja, Filip Nola, Milivoj Beader, Nataša Dorčić, Frano Mašković i Ugo Korani.

Posljednja je u programu, 8, studenoga, drama Predraga Raosa 'Raj pa kraj'. Režiju potpisuje Marina Pejnović a glume Rakan Rushaidat, Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Bernard Tomić i polaznici ZKM-ova Učilišta. Dramska pedagoginja je Grozdana Lajić Horvat.