ZANIMLJIVO ŠTIVO

Druga knjiga 'Tvornica glazbe - priče iz Dubrave' Siniše Škarice predstavljena u Beogradu

22.06.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Druga knjiga 'Tvornica glazbe - priče iz Dubrave' autora Siniše Škarice, koja obuhvaća razdoblje 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, od 1970. do 1989. godine, predstavljena je u Beogradu, priopćila je u Croatia Records

Prva knjiga opisuje nastanak jedne od najvećih diskografskih kuća na ovim prostorima, Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa.

Knjiga na 576 stranica ispisuje povijest glazbe i početke mnogih danas kultnih glazbenika. Nakon zagrebačke održane su i dvije beogradske promocije, u prodavaonici Jugotona i rezidenciji veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Gordana Bakote u Beogradu.

Škarica se tom prilikom susreo sa svojim prijateljima, suradnicima i štovateljima njegovog djela. Predstavljanju knjige prisustvovali su i brojni drugi predstavnici javnog i društvenog života kao i srbijanski mediji.

'Toliko se tada namnožilo imena, tema i žanrova da ih je bilo teško smjestiti u jednu knjigu, iako ona ima 575 stranica. Nama je ta diskografija svježa u pamćenju pa se nalazimo na klizavom terenu, pred očima publike koja može kritički gledati na to, kao i sami protagonisti', rekao je Škarica.

Međutim, istaknuo je, nije riječ o suhoparnoj enciklopediji koja objektivno promatra stvari.

'Radi se o nizu bilješki, portreta, eseja. To su prilozi biografiji jedne velike izdavačke kuće koja je bila sinonim za diskografiju u bivšoj državi', rekao je Škarica na promociji. Na predstavljanju knjige, osim autora, govorili su i Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Gordan Bakota, novinari, pisci i rock kritičari Petar Luković i Dušan Vesić te jedna od urednica knjige, Natalija Cajić.