NOVI TEKST I.VIDIĆA

'Dolina ruža' premijerno u Gavelli

22.04.2010 u 14:24

Bionic
Reading

Predstava 'Dolina ruža' Ivana Vidića, u režiji Krešimira Dolenčića, premijerno će se prikazati večeras u kazalištu Gavella

Novi tekst Ivana Vidića, jednog od najizvođenijih i 'najbezobraznijih' hrvatskih dramatičara, s ozbiljnošću i humorom progovara o tajkunsko-skorojevićevskoj Hrvatskoj i njenim opskurnim likovima, koji su bahato uvjereni da imaju sve, da bi se jednog dana probudili i shvatili da zapravo nemaju ništa, ističe se u najavi premijerne izvedbe te predstave.

Petar, junak 'Doline ruža' toliko nam je blizak upravo zato jer proživljava situaciju i pripadajuće joj dileme, u kakvoj smo se svi barem jednom zatekli. Ostaviti život koji živimo i započeti novi, pobjeći, zapitati se je li se sve moralo dogoditi baš ovako kako jest te ima li izlaza iz samoga sebe, dodaje se.

U predstavi glume Sven Medvešek, Anja Šovagović Despot, Judita Franković, Iva Visković, Filip Križan, Enes Vejzović, Barbara Nola, Zoran Gogić, Đorđe Kukuljica, Ana Kvrgić, Filip Šovagović, Ranko Zidarić, Dragoljub Lazarov.

Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Ana Savić Gecan, autor glazbe Zvonimir Dusper, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik