u županji

Dodjelom nagrada završio 28. festival glumca: Najboljom predstavom u cjelini proglašena je 'Hotel Zagorje' GDK Gavella iz Zagreba

12.09.2021 u 23:06

Bionic
Reading

Dodjelom nagrada u nedjelju je završio 28. festival glumca koji se od 2. rujna održavao u gradovima Vukovarsko-srijemske županije, a najboljom predstavom u cjelini proglašena je 'Hotel Zagorje' GDK Gavella iz Zagreba

Nagradu 'Fabijan Šovagović', za najbolje glumačko ostvarenje – glumci, dobili su Trpimir Jurkić za ulogu Petra u predstavi 'Francuzica' u režiji Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića u produkciji HNK Split te Ronald Žlabur za ulogu Petra Krpana u predstavi 'Brat bratu' u režiji Lee Anastazije Fleger i produkciji ZGK Komedija.

Nagrada 'Fabijan Šovagović' za najbolje glumačko ostvarenje – glumice, dobile su Petra Dugandžić za ulogu u predstavi 'Potpuni stranci' u režiji Renea Bitorajca i produkciji Kazališta Luda kuća Zagreb te Ornela Vištica za ulogu Predsjednice u predstavi 'Predsjednici & CA' (Pretposljednja večera) u režiji Tarika Filipovića i produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh i FIJI GRUPA Zagreb.

Nagradu 'Ivo Fici' za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina dobio je Josip Ledina za ulogu Josipa u predstavi „Fešta“ koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit I u suradnji s ADU u Zagrebu

Nagradu 'Nada Subotić' za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina dobila je Josipa Anković za ulogu Josipe u predstavi „Fešta“ koja je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine u produkciji Teatra Exit i u suradnji s ADU u Zagrebu

Nagradu 'Nevenka Filipović' za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade dobila je Buga Marija Šimić za uloge u predstavi 'Sunce djever i Neva nevičica' u režiji Ivice Šimića i produkciji Male scene Zagreb.

Nagradu 'Vanja Drach' za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se predstavi 'Hotel Zagorje' u režiji Anice Tomić i produkciji GDK Gavella.

Nagradu 'Zvonimir Torjanac' za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca dodijeljena je Jurici Buljanu.

Nagrada 'Ivo Gregurević' za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu dodijeljena je Goranu Grgiću.

Predstave je pratio Ocjenjivački sud u kojem su bili glumci Ivica Zadro i Jakov Bilić te glumica Ana Marija Vrdoljak. Predstave za festival odabrao je izbornik Ivica Pucar, a od odabrane 21, gledatelji u Županji, koja je bila i grad domaćin ovogodišnjeg festivalskog izdanja, te Vinkovcima, Vukovaru, Otoku i Iloku imali su prigodu pogledati njih 18. Neke od predstava morale su biti otkazane zbog bolesti glumaca.