IGOR RAJKI

Dobro izgledaš

26.02.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Izdavač: Naklada Ljevak

Život jednog gradskog para, sa svakodnevnom rutinom i intimnošću, uronjen je u politički i kulturni kontekst, pri čemu autor oštro secira površnosti našega doba. Iznimno kreativan pristup jeziku, svakodnevni likovi u poznatim situacijama, duhovite asocijacije iz brojnih područja ljudskog znanja, inovativne pripovjedačke strategije, multimedijska stvarnost, groteskni prikaz hrvatskog društva - sve su to niti koje se na kraju složene romaneskne strukture spajaju u neočekivanom kraju.

Da bi živio istinu, moraš proizvoditi laži, a da se više nitko ne sukobljava zbog prvog dijela rečenice, već pače želi naći spokoj u poslovnom planiranju njena drugog dijela. Sasvim slično jebanju. Tu, nekako, baš bi dobro pristajala moja bilješka o ambiciji i o afirmaciji, ali izgleda da sam je negdje nepovratno zametnuo. Ako imaš kakvu vlastitu, slobodno je ovdje – ništa ti ne treba doli homeopatska grafička pustara – učrčkaj:
Pozdrav, mas-mediji!

Igor Rajki jedan je od najoriginalnijih i najsamosvojnijih suvremenih hrvatskih pisaca, a novim romanom uspješno je spojio svoju sklonost eksperimentu s angažiranim pisanjem o društvu.