NAGRADNJAČA

Dobitnici ulaznica za predstavu 'Zagrebački pentagram'

01.06.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Tportal.hr vodi svoje čitatelje u ZKM na predstavu 'Zagrebački pentagram'. Odgovorite točno na pitanje i osvojite ulaznice za predstavu 8. i 10. lipnja

'Zagrebački pentagram' nam na tragikomičan način donosi situacije današnjice, problema života u gradu različitih društvenih slojeva i kultura, koji se bore s vremenom i načinom života koje žive.

Prvi put je na pozornici povezano pet tekstova različitih hrvatskih autora u jednu predstavu. Tekstovi su pisani po narudžbi redatelja Paola Magellija za Zagrebačko kazalište mladih. U četiri jednočinke i jednom monologu - 'Pljačka' Igora Rajkija, 'Zoo' Ivana Vidića, 'Javier' Nine Mitrović, 'Skoro nikad ne zaključavamo' Damira Karakaša i 'Zona snova' Filipa Šovagovića - povezanih omnibusom 'Zagrebački pentagram', autori se bave našom svakodnevicom.

Prožimaju se teme neimaštine, nesretnih ljubavi, obiteljskih problema, prošlosti, budućnosti, imaginacije, surove stvarnosti, vremena u kojem živimo i u kojem ćemo tek živjeti. Poveznica ovih pet različitih tekstova je grad Zagreb i njegovi stanovnici. Njihove životne tragedije ovdje dobivaju sasvim novu, komičnu dimenziju. Pojavljuju se likovi svojstveni našoj stvarnosti, ali i likovi iz prošlosti i mašte te svaki od njih priča neku svoju priču, doživljenu ili izmišljenu, realnu ili izmaštanu.

Dvije ulaznice za predstavu 8. lipnja osvojila je Vera Molar.

Dvije ulaznice za predstavu 10. lipnja osvojila je Ana Suntešić.