#TDZG

Dizajn hrane u fokusu ovogodišnjeg Tjedan dizajna

21.04.2016 u 15:15

Bionic
Reading

Ovogodišnji Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) održat će se od 3. do 8. svibnja, a bit će posvećen dizajnu hrane, najavila je u četvrtak na konferenciji za novinare programska voditeljica Ema Gerovac.

Kroz niz izložbi i radionica bit će predstavljena uloga dizajna u gastronomiji, istaknula je Gerovac dodavši kako je riječ o moćnoj gospodarstvenoj grani koja je dovoljno moćna da pokrene kulturnu i turističku industriju te promijeni svakodnevni život neke zemlje.

Gerovac je naglasila kako je "Food Design" relativno mlada, ali sve popularnija dizajnerska disciplina, koja u zapadnim zemljama preuzima veliku ulogu u propitivanju promjena u industriji hrane.

Smatra kako je za nju karakteristična interdisciplinarnost i široko polje djelovanja koje uključuje sve od stylinga hrane, dizajna hrane za industrijsku proizvodnju pa do interijera vezanih za hranu.

Ustvrdila je kako se Food Design može široko definirati kao razvoj kapaciteta i rješenja povezanih s hranom i procesima njezina nastanka.

Najavljeno je i kako će se u sklopu Tjedna dizajna održati prodajna izložba najboljih proizvoda hrvatskih dizajnera, kojoj je cilj promoviranje najboljega hrvatskog dizajna kao pokretača gospodarstva.

U sklopu Tjedna, kako je istaknuto, bit će i modna revija mladih nada hrvatskoga modnog dizajna s Tekstilno-tehnološkoga fakulteta u Zagrebu.

Organizatori su istaknuli kako će u sklopu manifestacije biti organizirana i konferencija AUTO(R), koja će okupiti najprestižnija imena domaće i svjetske industrije.

Regija partner Tjedna dizajna Zagreb 2016. su nordijske države - Danska, Finska, Norveška i Švedska.