ALEC GREVEN

Devetogodišnjak napisao knjigu ljubavnih savjeta

12.12.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Devetogodišnjak Alec Greven iz američkog grada Colorada autor je knjige 'How to talk to girls', za koju se očekuje da će postati bestseler. Knjiga se bavi muško-ženskim odnosima, a ovih dana stigla je na police knjižara širom SAD-a

Da su priručnici za samopomoć uvijek dobrodošli na tržištu knjiga, već je nekoliko puta pokazala rekordna prodaja djela Paula Coehla, autora koji se proslavio upravo pisanjem o malim životnim mudrostima. Ipak, čak su i okorjeli ljubitelji takve proze ostali nemalo začuđeni podatkom da Alec Greven, autor najnovije knjige koja vrvi ljubavnim lekcijama, još nije ušao u pubertet. Knjiga u sedam poglavlja razrađuje komplicirane muško-ženske odnose kroz oči djeteta, donosi tehnike zavođenja te savjete kakvu djevojku uopće odabrati.

Alec Greven u svome prvijencu među ostalim otkriva da za svakog momka, kakav god on bio, postoji djevojka. Iako je još uvijek dijete, Greven je već sada spoznao da su 'lijepe djevojke poput skupih automobila te da trebaju mnogo goriva'.

Alecov talent uočio je njegov profesor engleskog jezika, koji je postao prvi sljedbenik savjeta malog ljubavnog gurua, a prije ideje o knjizi predložio je tiskanje dječakovih eseja u obliku pamfleta. I dok jedni smatraju da je sve dobar marketinški potez, broj poklonika devetogodišnjeg autora sve je veći, pa je u planu čak i snimanje istoimenog filma.