STIŽE KVARTURA

Demo bendovi zauzimaju Ribnjak

04.06.2014 u 15:39

Bionic
Reading

KvART-ovski demo bendovi ovoga petka, 6. lipnja stižu u Park Ribnjak gdje će se od 19 sati održati treći u nizu koncerata u sklopu projekta KvARTura. Na koncertu koji organizira Centar mladih Ribnjak nastupit će Kazan, Se'am, K'o Zmaj i Red Boom Bang, a bendovi gosti su Altra s Trnja i Pos Coital Silence iz Maksimira

Koncert će otvoriti Kazan, bend koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana. Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na aranžiranje tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu.

Nakon njih na pozornicu dolazi bend zanimljiva naziva Se'am; dva mlada izvođača pokazat će sve ljepote grunge scene. Bend je nastao 2012. kao side-project gitarista. Ideja je ponukana pretjeranim promoviranjem 'konkurencije' i guranjem svojih autorskih stvari pod nos publici. Se'am pokušava obuhvatiti energiju grungea te ostati vjeran glazbeniku i samoj glazbi.

Zatim slijedi K'o Zmaj - bend koji u dvije riječi svira novi Tsunami. Posljednji u nizu bendova s Ribnjaka je bend Red Boom Bang. Oni za sebe kažu kako trenutno punom parom rade na autorskim pjesmama, ali sviraju i obrade poznatih bendova kao što su: Judas Priest, Scorpions, Boa, Slash's Snakepit... Tip muzike koju sviraju je funk/surf/hard rock s tekstovima na hrvatskom jeziku.

Svi bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu 'KvARTovski demo bendovi 2014', a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i na festivalu Bundek fest 2014., na Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

Više informacija o rasporedu koncerata i bendovima pogledajte ovdje