SUPROTNO NAVODIMA HNK SPLIT

Delmestre je primala honorare za sjednice

Bionic
Reading

Suprotno navodima splitskog HNK, Nenni Delmestre za svečane sjednice Gradskog vijeća dobivala je naknade, a prošlogodišnji honorar iznosio je čak 20 tisuća kuna, doznaje Slobodna Dalmacija

Iz splitskog HNK rečeno je da su dosadašnje svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada režirali zaposlenici Teatra bez honoriranja iz proračuna. Za osmišljavanje programa posljednjih godina bila je zadužena Nenni Delmestre.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Željka Keruma Ivana Viđak Bjedov kazala je da postoje dokazi da je bivša vlast sklapala ugovore s redateljicom Delmestre, piše Slobodna Dalmacija. Prema pisanju tog portala, tu je praksu uveo pokojni splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, a poslije nastavio njegov nasljednik Ivan Kuret.

Ove godine, umjesto Delmestre, sjednicu gradskog parlamenta na blagdan Sv. Duje osmislit će redatelj Krešimir Dolenčić, a njegov honorar još nije poznat.

Nenni Delmestre potvrdila je da je od Grada za organizaciju te svečanosti primala honorar, kao i svi ostali umjetnici iz splitskog HNK koji su bili angažirani na projektu, dodavši da joj ne smeta što će ove godine to raditi Krešimir Dolenčić