POPULIST

De Botton najavljuje revolucionaran self-help o seksu

07.04.2011 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon što je objasnio kako Proust može promijeniti naše živote, debatirao o zadovoljstvima i tugama na poslu, pisac i filozof Alain de Botton u novoj seriji djela čitateljima će ponuditi rješenja za seksualne probleme

Filozof i autor brojnih bestselera Alain de Botton ('Radosti i jadi rada', 'Ogledi o ljubavi', 'Seks, šoping i roman', 'Kako vam Proust može promijeniti život') potpisao je ugovor s izdavačem Pan Macmillanom za novu seriju self-help priručnika.

De Botton je obećao da će nova djela biti revolucionarni eksperiment koji će uroditi nesvakidašnjim self-help knjigama i pokušati vratiti takva djela na dobar glas umjesto ismijavanja s kojim su danas često suočena, kazao je za Guardian.

'Trebamo knjige samopomoći više nego ikad prije', rekao je De Botton dodavši da u vremenu moralnih konfuzija ljudi moraju posezati za takvom literaturom.

Među autorima najavljene serije knjiga su i filozof Simon Blackburn, John Armstrong Grayson Perry i Roman Krznaric, predavači na Školi života koju je De Botton pomogao utemeljiti 2008. godine, a nalazi se u knjižari u Bloomsburyju.

U školi se održava nastava na teme poput 'Kako biti cool' te 'Kako postati zadovoljan poslom'. De Bottonov populistički pristup filozofiji redovito polarizira književnu kritiku, a  studija na temu 'Kako razmišljati o seksu' na policama će se naći do travnja 2012. godine.