netflix

David Fincher priprema seriju 'Kineska četvrt'

19.11.2019 u 11:24

Bionic
Reading

Svjetski mediji pišu kako će Netflix uskoro početi snimati seriju nadahnutu filmom 'Kineska četvrt'

Kultni neo noir iz 1974. u režiji Romana Polanskog i s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi smatra se jednim od ključnih američkih filmova 70-ih. Seriju će producirati David Fincher i Robert Towne, scenarist originalnog filma 'Kineska četvrt'.

Serija bi trebala biti svojevrsni prequel filma, odnosno radnja serije odvija se prije no što počinje radnja u filmu, snimljenom prije punih 45 godina. Glavni junak serije također je Jake Gittes, no sada znantno mlađi nego u filmu, i tek se privikava na život privatnog detektiva u rastućem Los Angelesu. Još uvijek nije potvrđeno hoće li Fincher i režirati seriju, ili bar pilot epizodu, no vjerojatnost za to je dosta velika, tim više što je treči član ekipe, izvršni producent, Josh Donen, koji je prethodno radio na drugim Fincherovim projektima za Netflix poput 'Kuće od karata' i 'Mindhuntera'.

Inače, već je najavljeno da će sljedeći Fincherovi veliki projekt za Netflix biti biografski film 'Mank' o legendarnom holivudskom scenaristu Hermanu Mankiewiczu, koji je uz Orsona Wellsa napisao 'Građanina Kanea'. U filmu će glumiti Gary Oldman, Lily Collins i Amanda Seyfried, a premijera je najavljena za 2020.

Robert Towne, pak, nije već puno desetljeće imao nikakvih scenarističkih angažmana koji su rezultirali filmom ili serijom, zadnji njegov veliki projekt bio je film 'Zapitaj prah' iz 2006. prema romanu Johna Fantea koji je sam i režirao, a prije toga je radio kao scenarist na prva dva nastavka filmskog serijala 'Nemoguća misija'.