PRIJAVE U TIJEKU

Dario Juričan pokreće radionicu karantena filma: Situaciju panike i bespomoćnosti želimo preokrenuti u nešto pozitivno

31.03.2020 u 15:03

Bionic
Reading

Redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma

'Odlučili smo situaciju panike, bespomoćnosti i dokolice preokrenuti u nešto pozitivno i konstruktivno. Svi se nalazimo u neprirodnoj situaciji, a neprirodne situacije izvrsan su katalizator za kreativno izražavanje', navodi se u najavi besplatne online radionice malog autorskog karantena filma koju pokreće Blank_filmski inkubator.

Radionica je, objašnjavaju, zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da, s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, snime kratki igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, kojim bi na sebi svojstven način zabilježili kako provode vrijeme u karanteni.

Filmići bi trebali biti snimani isključivo u interijeru u kojem polaznici egzistiraju osim ako priroda nečijeg posla ne iziskuje kretanje u otvorenom prostoru, a mogu biti koncipiran kao dnevnik cjelokupnog procesa ili se pak baviti samo jednim segmentom života u izolaciji. Mogu biti narativni, ali ne nužno, stoji u najavi.

Prijave se primaju do 12. travnja do podne, radionice počinju 16. travnja u 17 sati, a mentori su iskusni filmaši Dario Juričan i Igor Jelinović.

Juričan je, osim po kandidaturi za predsjednika Hrvatske, javnosti poznat po dokumentarnim filmovima 'Gazda' i 'Gazda: početak', prvi o Ivici Todoriću, drugi o Miroslavu Kutli.