DEVET FILMOVA

Danas završava Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala

17.04.2021 u 11:26

Bionic
Reading

Danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora)

Publici Proljetnog izdanja u devet dana predstavljen je program po izboru selektora četiriju festivala, a uspostavljena suradnja bit će nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom će biti predstaviljeno najbolje od europske kinematografije, a u programu Jugoslavenskih klasika zajedničko kulturno naslijeđe. Pomoću umjetnosti festivali su još jednom, u doba pandemije, podsjetili na važnost suradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala s 9 filmova i razgovori s nekim od autora. Riječ je o pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, 'Mladi kitolovac' Filipa Jurjeva, 'Novi poredak' Michela Franca, 'Sluge režima' Ivana Ostrochovskog i 'Smrt filma, a i mog oca' Danija Rosenberga; dva dokumentarna: 'Jedna od nas' Đure Gavrana i 'Mala djevojčica' Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: 'Pavle Pavlović' Puriše Đorđevića iz 1975. godine i 'Miris poljskog cveća' Srđana Karanovića iz 1977. godine.

'Zajedno smo donijeli novo iskustvo regionalnog filmskog festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije. Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila', izjavili su organizatori.

Mrežu festivala Jadranske regije podržao je potprogram MEDIA Programa Kreativne Europe.