NAGRADNJAČA

Crveni ciklus u Lisinskom

16.10.2012 u 10:37

Bionic
Reading

U četvrtak, 18. listopada u svom Crvenom ciklusu, Zagrebačka filharmonija nastupa pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica, a solistički nastup na koncertu imat će zagrebački dečki: bariton Ljubomir Puškarić i klarinetist Radovan Cavallin. Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice!

Maestro Uroš Lajovic dobro je poznat zagrebačkoj publici, najprije kao šef-dirigent Simfonijskog orkestra Radiotelevizije Zagreb 80-ih godina prošlog stoljeća, a onda i kao stalni gostujući dirigent Zagrebačke filharmonije od 1984. do 2001.

U sezoni 2010./2011. vraća se u Zagreb te postaje umjetnički savjetnik Zagrebačke filharmonije, a redovni je i profesor dirigiranja na Muzičkoj akademiji Zagreb.
Bogata međunarodna karijera, veliko dirigentsko iskustvo,vještina, ugled i profesionalnost, razlog su česte i uspješne suradnje maestra Lajovica i Zagrebačke filharmonije koja će nesumnjivo i ovaj put rezultirati izvrsnim koncertom.

Tomu će svakako pridonijeti i zvonki bariton Ljubomira Puškarića, koji se na kazališnim daskama već okušao u najzahtjevnijim pjevačkim ulogama i ostvario zapažene nastupe na mnogim američkim i gotovo svim hrvatskim pozornicama. Ovaj diplomirani novinar koji je karijeru sportskog novinara u Vjesniku zamijenio uspješnom pjevačkom karijerom, dobitnik je nagrade 'Mladi glazbenik' 2011. godine koju dodjeljuje Zagrebačka filharmonija. Osim bogatog nagradnog fonda usmjerenog na daljnji razvoj karijere umjetnika-dobitnika nagrade, jedna od nagrada jest i koncert sa Zagrebačkom filharmonijom. Stoga Vas pozivamo da se i osobno dođete uvjeriti u kvalitete ovog iznimnog mladog umjetnika koje su mu osigurale nagradu Zagrebačke filharmonije i zbog kojih je žiri, sastavljen redom od vrhunskih glazbenih stručnjaka i kritičara, izabrao upravo njega.

Klarinetist Radovan Cavallin najmlađi je student zagrebačke Muzičke akademije ikad. Studirati je počeo sa samo 13 godina, a akademiju je završio kao najbolji student klarineta. To je bio tek početak uspješne karijere ovjenčane brojnim međunarodnim nagrada i priznanjima. Od tada dosad kao solist održao je preko 400 koncerata surađujući sa uglednim svjetskim orkestrima,a ovaj put nastupit će sa Zagrebačkom filharmonijom pred svojom, zagrebačkom publikom.

Zagrebačka filharmonija večer će otvoriti skladbom 'Muzika za gudače' cijenjenog hrvatskog skladatelja, akademika Frane Paraća, a nastaviti Rapsodijom za klarinet i orkestar C. Debussya prilikom koje će solistički nastup imati Radovan Cavalllin. Ljubomira Puškarića publika će imati priliku čuti u izvedbi djela raskošne orkestracije i prizvuka tradicijske glazbe Hrvatskog Zagorja 'Z mojih bregov' hrvatskog skladatelja Krešimira Baranovića. Za kraj koncerta 1. simfonija u c-molu Johannesa Brahmsa, djelo koje je nastajalo dvadeset godina, ali i danas pripada u sam vrh glazbenog stvaralaštva.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Martina Korbel
David Kabalin

Ulaznice se podižu na PRESS pultu u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18:30 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.