AUDICIJA ZA MJUZIKL

'Crna kuća' traži glumce, pjevače i plesače

02.10.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Nakon projekta 'Footloose – Lakonogi mjuzikl' koji je vidjelo čak 40 tisuća gledatelja, zagrebačka tvrtka B Glad Produkcija najavljuje i sasvim domaću priču u istoj glazbeno-scenskoj formi pod naslovom 'Crna kuća – mjuzikl u boji' te pozivaju sve zainteresirane pjevače, plesače i glumce da se prijave na audiciju

Iza projekta stoji zanimljiv kreativni tim. Za ljubavni zaplet koji publiku vraća u Zagreb 16. stoljeća, vrijeme netrpeljivosti između Kaptola i Gradeca i stalne turske opasnosti, zaslužan je pjesnik Ladislav Prežigalo, u slobodno vrijeme i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Junačke i ljubavne songove, kakvi već moraju pratiti takvu vrstu sadržaja, napisao je renomirani skladatelj Darko Hajsek, već iskusan u scenskoj i glazbi za scenu.

Uz pomoć dramaturga Igora Weidlicha, sve će to u plesno-pjevani spektakl objediniti koreograf i redatelj Igor Barberić, kojeg zagrebačka publika već poznaje po iznimnom radu na najuspješnijim mjuziklima kazališta Komedija. Premijera 'Crne kuće' najavljena je za siječanj 2013. godine, pa vremena za gubljenje nema.

Iako su u podjeli već Mila Elegović, Adam Končić, Vesna Ravenšćak, Antonija Barišić i drugi, iz B Glad Produkcije zato pozivaju sve zainteresirane pjevače, plesače i glumce da se prijave na audiciju putem njihove web stranice www.bgladprod.com. Nakon prijave, kandidati će dobiti sve upute, a audicije će se održavati krajem listopada. Sudeći po odazivu od šestotinjak kandidata koji ih je iznenadio kad su na isti način popunjavali podjelu za 'Footloose', producent Tadija Kolovrat siguran je i da će ovaj poziv privući i profesionalce i osobe koje, iako s manjkom iskustva, imaju istu želju za scenom.

Više od trideset karaktera u 'Crnoj kući' garantira ne samo ozbiljnost projekta kroz njegov opseg, nego i mogućnost da pjevački, plesni i glumački dar ne ostane – neotkriven.