JOSIPOVIĆ NA MAFESTU:

'Čitao sam stripove, ali Alan Ford je broj jedan'

26.05.2012 u 19:15

Bionic
Reading

'Čitao sam nekoliko stripova, ali Alan Ford je broj jedan', rekao je predsjednik Ivo Josipović okupljenim stripofilima u Makarskoj, na sedmom po redu MaFestu - međunarodnom festivalu stripa koji se održava u Makarskoj od 21. do 27. svibnja

'Vrlo ugodno sam iznenađen brojem ljudi i ovo što radite je izvrstan posao', rekao je predsjednik Josipović, pokrovitelj MaFesta, Dariju Antunoviću, direktoru festivala, koji je predsjednika upoznao s nekoliko svjetski poznatih crtača koji ovaj tjedan borave u gradu podno Biokova.

Nakon druženja s crtačima i stripofilima predsjednik Josipović je pogledao radionice stripa, a potom štandove gdje se prodaju i razmjenjuju stripovi i kazao kako je Makarski festival stripa već postao brend i kako je to izvrstan događaj za Makarsku. Direktor festivala Antunović zahvalio se predsjedniku Josipoviću na pokroviteljstvu i uručio mu nekoliko darova nakon čega je predsjednik razgovarao s nekoliko talijanskih crtača, te dao izjavu za talijansku producentsku kuću koja radi dokumentarni film o strip junaku Zagoru, a na MaFest snima nekoliko kadrova za potrebe filma.

Festival stripa u Makarskoj, koji je najveći festival ove vrste u Hrvatskoj, okuplja najveća crtačka i scenaristička imena svijeta stripa iz Europe, SAD-a, Japana, a ove godine na festivalu sudjeluje 40-ak autora.

Preko tri tisuće stripofila koliko ih je ove godine posjetilo Makarsku mogli su uživati u crtežima i edukativnim radionicama najpoznatijih imena strip scene kao što su: Moreno Burattini, Stefano Casini, Sylvain Cordurié, Mirko Čolak, Pasquale Frisenda, Igor Kordej, Vladimir Krstić Laci, Tomaž Lavrič, Nicola Mari, Renato Queirolo, Jean Van Hamme i Marco Verni.

Festival stripa završava u nedjelju, a predsjednik Josipović nakon Makarske je otišao na Vis.