U PROSINCU

Carreras i gosti na humanitarnome koncertu u Areni

05.11.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Glasoviti tenor Jose Carreras i njegovi gosti - Zagrebačka filharmonija, sopranistica Celine Byrne, estradni umjetnik Toni Cetinski, Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića i Djevojački zbor Zvjezdice pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića nastupit će 19. prosinca u zagrebačkoj Areni na humanitarnome koncertu 'Korak u život', najvaljeno je na konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih književnika (DHK)

Organizatori koncerta - Koncertna direkcija Zagreb, Rotary klub 'Zagreb Kaptol' te generalni pokrovitelj MasterCard istaknuli su da je svrha te humanitarne akcije prikupljanje novca za nove stipendije za studij djece bez roditelja.

Ravnatelj zagrebačke Koncertne direkcije Davor Žagar uvjeren je da će u predbožićnoj atmosferi gotovo 300 izvođača posredstvom 'vatrometa i prštanja glazbe' uspjeti ostvariti tu humanu zadaću.

Podsjetivši da je njihov član Josip Paladino potaknuo tu humanitarnu akciju prošle godine, predstavnik Rotary kluba 'Zagreb Kaptol' Zvonko Mesić rekao je da su 3. studenoga dodijeljene 33 stipendije djeci odrasloj u domovima ili udomiteljskim obiteljima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a upisala su fakultet.

Član toga kluba Gordan Kožulj izrazio je zadovoljstvo što će humanitarni koncert 'Korak u život' biti središnji događaj proslave 80. obljetnice rotarijanstva u Hrvatskoj.

Predstavnica MasterCarda Aleksandra Babić istaknula je da je ta kompanija pokrovitelj koncerta jer je prepoznala da se radi o projektu utemeljenom na vrijednosnim načelima za koje se i sami zauzimaju.

Rekavši da će biti zanimljivo iskustvo čuti kako u zagrebačkoj Areni zvuči Zagrebačka filharmonija njezin ravnatelj Miljenko Puljić podsjetio je na prošlogodišnji humanitarni koncert održan za maestra Vjekoslava Šuteja, šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije.

Puljić je istaknuo je da je želja maestra Šuteja bila da osobnim sudjelovanjem na koncertu uzvrati za iskazanu humanost, ali da mu to ne dopušta zdravstveno stanje.

Za Tonija Cetinskog velika je pak čast što će ponovno nastupiti uz velikana Josea Carrerasa te što će pridonijeti toj humanitarnoj akciji.

Ulaznice će se moći kupovati na prodajnim mjestima tvrtke Eventim HR d.o.o. i na njihovim internetskim stranicama www.eventim.hr te u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.