KONCERT ZA ŽIVOT

'Carmina Burana' u sjećanje na Šuteja i Anu Rukavinu

24.02.2011 u 15:09

Bionic
Reading

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba po treći puta Zagrebačka filharmonija i Zaklada Ana Rukavina organiziraju koncert u sjećanje na prerano preminule Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Koncert za život održat će se u utorak, 29. ožujka, s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a na programu je 'Carmina Burana' Carla Orffa.

Na koncertu će pod ravnateljem maestra Perry Soa uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti solisti Ivana Lazar, sopran, Ljubomir Puškarić, bariton, Marko Cvetko, tenor, te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.

Suradnja Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina potekla je na inicijativu pokojnog maestra Šuteja koji je još za vrijeme liječenja u SAD-u najavio podršku radu Zaklade svojim nastupima. Na žalost, uvaženi dirigent više nije s nama, ali njegovo i Anino ime ponovno će nas okupiti na velikom dobrotvornom koncertu za pomoć proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica.

Prihod od ulaznica koje se prodaju po 80 i 100 kuna će se donirati Zakladi koja će ostvareni iznos iskoristiti za HLA tipizaciju uzoraka krvi potencijalnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Molimo da najavom koncerta još jednom podržite rad Zaklade, ali i sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja.