Gradsko kazalište Žar ptica

Brojni poznati na premijeri 'Male Fride'

18.12.2021 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon otkazane praizvedbe u listopadu, predstava 'Mala Frida', autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić inspiriran djetinjstvom meksičke slikarice Fride Kahlo, sinoć je premijerno izvedena u Gradskom kazalištu Žar ptica. Na predstavu se ulazilo s Covid potvrdama, što je omogućilo da u gledalištu bude veći broj publike nego inače

Sve je to doprinijelo oduševljenju i ovacijama kojima je na kraju predstave pozdravljena glumačka i autorska ekipa predstave. Ulogu Fride tumači Amanda Prenkaj, njezine roditelje Gorana Marin i Domagoj Ivanković, a prijatelji s kojima je provela djetinjstvo su Petar Atanasoski, Marko Hergešić i Bogdan Ilić.

Kostime predstave osmislila je Doris Kristić, scenografiju Igor Vasiljev, glazbu Nenad Kovačić, svjetlo Aleksandar Čavlek, a koreografiju Anja Đurinović. 'Mala Frida' priča je o prijateljstvu koje nas čini boljima, odlučnosti koja nas čini neustrašivima i zamišljanju koje sve čini mogućim. No prije svega to je priča o prihvaćanju, sebe i drugih. Ona govori i osnazi jedne djevojčice koja je bez obzira na sve prepreke koje joj život donosi odlučila u njega zakoračiti bez straha i kako je upravo zbog svoje hrabrosti ostvarila svoje slikarske snove i postala neponovljiva Frida Kahlo.

  • +10
Poznati na premijeri predstave 'Mala Frida' Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Oduševljenje Fridom pokazali su brojni gosti i prijatelji čestitajući autorskoj ekipi, među njima i poznati s djecom: Jelena Miholjević, Ivica Kostelić, Ana Begić Tahiri, Daria Lorenci, Nina Martina Korbar, Iva Visković, Petra Kurtela, Mare Milin, Ivana Roščić, Marija Sekelez, Helena Buljan, Ivana Boban, Slađana Kilibarda, Rene Medvešek, Damir Hoyka, Ivica Pucar, Alen Marin ...i drugi.