PLOVEĆA KNJIŽARA

Brod kulture plovi Jadranom

31.07.2011 u 19:42

Bionic
Reading

Brod kulture sa sedam tona knjiga (više od 1300 naslova) te 40-članom posadom koju čine poznati domaći i strani pisci krenuo je u 14-dnevni obilazak gradova na obali i otocima, od Krka do Makarske

MasterCard Brod knjižara - Brod kulture, ljetni kulturno-turistički projekt koji promovira književnost, glumu, glazbu i kazalište, u subotu je isplovio iz krčke luke, a drugog dana uplovio je u rapsku luku. Brod dovodi knjige stanovnicima otoka i malih mjesta gdje nema knjižara te omogućuje stanovništvu i gostima da se upoznaju s piscima i njihovim djelima. Uz stalnu umjetničku posadu, ove godine brodom plove i Sanja Lovrenčić, Silvija Šesto, Bekim Sejranović, Gordan Nuhanović i drugi.

U subotu je je za brojne turiste te domaće stanovnike i goste u Krku premijerno izvedena kazališna predstava autora Ludwiga Bauera ‘Nebeski teatar’ u režiji Jasmina Novljakovića. Glavnu glumačku postavu čine glumac Enes Kišević u ulozi Držića i glumica Buga Župarić u ulozi Shakespearea, te Sara Kišević u ulozi anđelice. ‘Nebeski teatar’ je zabavna komedija, nadmetanje dvojice velikana dramske umjetnosti Williama Shakespearea i Marina Držića.

Na svom dvotjednom putovanju brod će se sidriti u sljedećim lukama: Krk (30. srpnja), Rab (31. srpnja), Pag (1. kolovoza), Starigrad Paklenica (2. kolovoza), Sv. Filip i Jakov (3. kolovoza), Rogoznica (4. kolovoza), Zlarin (5. kolovoza), Šibenik (6. kolovoza), Trogir (7. kolovoza), Vis (8. kolovoza), Milna (9. kolovoza), Supetar (10. kolovoza), Jelsa (11. kolovoza) i Makarska (12. kolovoza).